U trendu

Finspot pozvao investitore da se registruju za digital. token

BEOGRAD – Domaća startap kompanija Finspot danas je objavila Beli papir (whitepaper) za prvi digitalni token koji je odobrila Komisija za hartije od vrednosti Srbije, saopšteno je iz te kompanije.

Inicijalna ponuda digitalnog tokena pod nazivom Finspot faktoring token ili FIN počeće 15. juna u 9.00 ujutro i trajaće tokom naredne dve nedelje odnosno do 28. juna u ponoć.

Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije odobrila je Finspotu objavljivanje Belog papira za inicijalnu ponudu 35.250 Finspot faktoring tokena, nominalne vrednosti 1.000 dinara i ukupne vrednosti emisije 35,25 miliona dinara.

Finspot poziva sve zainteresovane investitore da se od danas registruju i otvore nalog na linku https://finspot.com/index.php/tokenizacija/ kao pripremni korak za inicijalnu ponudu FIN tokena.

„Naš tim je veoma ponosan što smo kompanija koja je lansirala prvi srpski digitalni token. Sigurni smo da će veliki broj investitora prepoznati brojne prednosti investiranja u FIN, poput činjenice da ulaganje u token može obezbediti veoma atraktivne povrate. Kupovinom tokena i ulaganjem u investicioni indeks zapravo se ulaže u deo postojećeg portfolija otkupljenih faktura kompanije i stiče se pravo na garantovani prinos određen indeksom u koji je uloženo“, rekao je direktor kompanije Finspot Davor Papac.

Kaže da Finspot koristi novac od ulaganja u portfolio da nastavi sa finansiranjem novih faktura, omogućavajući preduzećima bolji pristup finansiranju.

Papac je naglasio i da se sav novac uložen u Finspot tokene koristi za finansiranje faktura malih i srednjih preduzeća, čime se ovim firmama direktno pomaže da opstanu i finansiraju svoj rast, kao i doprinos celokupnoj privredi Srbije.

Finspot kao fintek kompanija sa licencom za faktoring Ministarstva finansija Srbije posluje na domaćem tržištu od januara 2021. godine i za to vreme pomogla je velikom broju mikro, malih i srednjih preduzeća u prevazilaženju izazova likvidnosti pružajući mogućnost finansiranja nedospelih faktura u kratkom roku.

Finspot širom Srbije ima skoro stotinu zadovoljnih klijenata koji posluju u oblastima trgovine, proizvodnje, transporta i usluga.

Finspot su, kao inovativno rešenje do danas prepoznali, između ostalih, Evropska banka za obnovu i razvoj, USAID, kao i Francusko – Srpska privredna komora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar