U trendu

Flamanske vlasti pokrenule tehno kampanju da podstaknu mlade da jedu više krompira

Flamanski centar za marketing u poljoprivredi i ribarstu (VLAM) je u želji da podstakne mlade da jedu više krompira pokrenuo kampanju, za koju je belgijski di-džej i influenser Mihael Amani napravio tehno pesmu i video spot.

Cilj kampanje „Krompir: pripremite se da budete iznenađeni. Omiljen u Evropi od 1536. godine“ je da razbije zablude mladih o krompiru i da podstakne mlade od 18 do 34 godine da ga jedu, prenela je belgijska novinska agencija Belga.

„Receptima želimo da pokažemo da su mogućnosti za kuvanje s krompirom beskrajne. Ovaj inspirativni pristup će ove jeseni biti dopunjen atraktivnom kampanjom ‘Patat tehno'“, saopštio je VLAM.

U muzičkom videu, uz tehno zvuke, prikazani su načini pripremanja i raznovrsnost belgijskog krompira.

Belgija je jedan je od najvećih izvoznika krompira u svetu, uključujući smrznuti pomfrit. U zemlje širom sveta 2022. godine izvezeno je 3,4 milion tona smrznutih proizvoda od krompira.

Na početku pandemije kovida 19 belgijski proizvođači krompira su apelovali da pomfrit bude bar dva puta nedeljno na stolu zbog tadapnjeg velikog pada potrošnje tog povrća.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar