U trendu

Fond podrzao 54 kreditna zahteva sa 868 miliona dinara

BEOGRAD – Državni Fond za razvoj kroz 54 kreditna zahteva odobrio je ukupno 868 miliona dinara podrške privrednim subjektima.

U informaciji objavljenoj na internet stranici Fonda navodi se da je kroz devet investicionih kredita odobreno ukupno 249,9 miliona dinara, dok je 392 miliona u drugih devet kreditnih zahteva.

Četiri investiciona kredita po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2021. godini odobrena su u ukupnom iznosu 98,7 miliona dinara kreditnih sredstava i 23 miliona bespovratnog novca.

Kroz liniju Start up krediti po programu podrške početnicima u poslovanju u 2021 odobreno je 26 zahteva u iznosu od 64,5 kreditnih sredstava i 28 miliona bespovratnih sredstava.

Na ime kredita Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice odobrena su četiri zahteva u oznosu od 3,7 miliona dinara kreditnih sredstava i dva miliona bespovratnog novca.

Kao podrška mladim preduzetnicima odobrena su dva zahteva u iznosu od 4,2 miliona kreditnih sredstava i 2,3 miliona bespovratnog novca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar