U trendu

Fond za razvoj odobrio 663 miliona dinara kroz 48 kredita

BEOGRAD – Republički Fond za razvoj odobrio je 48 zahteva za kredite u ukupnom iznosu od 663,7 miliona dinara, objavljeno je na internet stranici te ustanove.

Po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2020. godini odobreno je devet investicionih kredita iznosu od 273,3 miliona dinara kreditnih sredstava i 59,5 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Na ime investicionih kredita pravnim licima i preduzetnicima odobreno je pet kreditnih zahteva u ukupnom iznosu od 196,1 miliona dinara.

Odboreno je i 27 kredita za trajna obrtna sredstva u ukupnom iznosu od 189 miliona dinara.

Po liniji start-up kredita po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2021. godini odobrena su tri zahteva u iznosu od 2,3 miliona dinara kreditnih sredstava i milion dinara bespovratnih sredstava.

Odobrena su i tri kredita za žene preduzetnice u ukupnom iznosu od dva miliona dinara kreditnih sredstava i milion dinara bespovratnih sredstava, kao i jedan kredit za mlade preduzetnike od 959.000 dinara i pola miliona bespovratnih sredstava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar