U trendu

Formirana radna grupa za bolji standard radnika na železnici

BEOGRAD – Na sastanku rukovodilaca železničkih preduzeća i sindikata u železnici sa predstavnicima ministarstava saobraćaja, rada i finansija, dogovoreno je da se formira radna grupa koja će se baviti rešavanjem problema u železničkim preduzećima i poboljšanjem standarda zaposlenih na železnici.

Radna grupa bi trebalo da predloži rešenja za probleme na koje su ukazali predstavnici sindikata a tiču se, između ostalog, izrade i primene metodologije obračuna zarada, unapređenje poslovanja železničkih preduzeća, kroz bolje upravljanje i odnos sa korisnicima, unapređenje komunikacije sa direktorima železničkih preduzeća.

Takođe i ulaganjima u obrazovanje zaposlenih i njihovom perspektivom.

Tim povodom ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je i predsednik radne grupe, kaže da smo posle decenija stagniranja svedoci istorijskih investicija u železnicu i da ćemo veoma brzo imati najmoderniju i najbržu prugu u istočnoj Evropi.

„Međutim, taj projekat i druge investicije neće ispuniti svoj smisao ako zaposleni u železnici ostanu na socijalnom nivou na kom su sada. Zato smo danas formirali radnu grupu čiji je smisao da u narednih pet godina značajno povećamo ekonomski i socijalni standard i investicije u zaposlene u svim preduzećima Železnice Srbije“, rekao je on.

Ukazao je da ako se ne bude ulagalo u plate i znanje zaposlenih, neće imati ko da vozi najbrže vozove u istočnoj Evropi.

Momirović je naglasio da mu je drago što je sa poslovodstvima i reprezentativnim sindikatima železničkih preduzeća postignut dogovor za koji veruje da će doneti dobre rezultate i da će te rezultate osetiti zaposleni na železnicama u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar