U trendu

FR trgovinski lanac Ošan ne odustaje od poslovanja u RUS

MOSKVA – Francuski maloprodajni lanac Ošan ne planira da menja strategiju u Rusiji ili strukturu svog poslovanja u toj zemlji, saopštila je danas ruska podružnica te privatne kompanije.

Sopštenje kompanije Ošan Rusija usledilo je kao odogovr na zahtev Rojtersa za komentarom nakon izveštaja pojedinih ruskih medija u kojima je nagovešteno da bi Francuzi mogli da ustupe kontrolu nad poslovanjem na ruskom tržištu trećoj strani.

Ošan, koji ima oko 30.000 zaposlenih, 231 prodavnicu i onlajn poslovanje u Rusiji, jedna je od retkih zapadnih kompanija koja nastavlja da radi u toj zemlji nakon ruskog napada na Ukrajinu, navodi britanska agencija.

„Glavna misija Ošan Ritejla Rusija je da obezbedi stanovništvu kvalitetne proizvode po pristupačnim cenama. Za sada, Ošan ne planira nikakve promene u svojoj strategiji niti u organizaciji kompanije u celini“, navodi se u saopštenju.

Pre izbijanja sukoba u Ukrajini, Ošan je planirao da uloži više od 20 milijardi rubalja (340 miliona dolara) u razvoj digitalnih usluga u Rusiji do 2024, kako bi podstakao prodaju na internetu u uslovima zaoštravanja konkurentske utakmice s rivalima.

Ošan je još krajem marta objavio da namerava da sačuva prisustvo u Rusiji, što je navelo Ukrajinu da pozove potrošače na bojkot tog trgovinskog lanca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.