U trendu

Galenika: Ostale serije leka Testosteron depo se ne povlače

BEOGRAD – Po dobijanju reklamacije sa tržišta da se samo u jednoj kutiji proizvoda Testosteron depo injekcije, serijskog broja 16189, nalazi drugi proizvod, Galenika je momentalno pokrenula internu istragu, obavestila nadležne institucije i povukla proizvod Testosteron depo injekcije sa tržišta u zakonskom roku od 48 sati, saopštila je ta kompanija.

„Po povlačenju pomenutog proizvoda, inspektori Ministarstva zdravlja su izvršili inspekcijski nadzor, što je i uobičajena procedura. Tokom inspekcijskog nadzora nije utvrđeno da je propust napravljen u Galenici. Ostale serije leka koje se trenutno nalaze na tržištu su adekvatnog kvaliteta i ne povlače se“, navodi Galenika u saopštenju.

Galenika dodaje da je Testosteron depo injekcija proizvod koji je često predmet krijumčarenja, nelegalne trgovine i falsifikovanja, protiv čega se ta kompanija u saradnji sa Ministarstvom zdravlja bori već godinama.

Galenika ističe da posluje po najvišim GMP (Good Manufacturing Practice) / GDP (Good Distribution Practice) standardima uz strogu kontrolu kvaliteta svojih proizvoda kroz sve delove proizvodnog procesa i u skladu sa svim zakonskim okvirima.

Takođe, Galenika poručuje da nastavlja svoje poslovanje uz najviše standarde, strogu kontrolu kvaliteta uz poštovanje svih zakonskih okvira, kao i da pruža sve svoje kapaciteta nadležnim institucijama za potrebe otkrivanja uzroka pomenute neusaglašenosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.