Gasna interkonekcija Srbije i Bugarske važna za ceo region

SOFIJA – Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Sofiji s bugarskim premijerom Bojkom Borisovim o saradnji dve države u oblasti energetike i izgradnji gasne interkonekcije Srbija-Bugarska.

Kako je saopšteno iz njenog Ministarstva, Mihajlovićeva je prenela pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić i zahvalila na današnjem gostoprimstvu i prilici da obiđe i radove na izgradnji prve deonice autoputa od granice ka Dragomanu, jer to mnogo znači i srpskom i bugarskom narodu.

„Za nas je diverzifikacija puteva od ogromnog značaja, i sve čestitke za Balkanski (gasni) tok i za brzinu kojom je sve to urađeno i izgrađeno. Nastavićemo da radimo zajedno i na novoj gasnoj interkonekciji između Niša i Dimitrovgrada. To za nas znači diverzifikaciju snabdevača i mnogo novih mogućnosti, naravno, pored bolje cene i boljeg povezivanja celog regiona“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da su Srbija i Bugarska tranzitne države i samim tim mogu mnogo da učine i da iskoriste svoj tranzitni položaj.

Premijer Bojko Borisov je poželeo dobrodošlicu Mihajlovićevoj i izrazio još jednom poštovanje predsedniku Aleksandru Vučiću i srpskoj vladi, kaže se u saopštenju.

Borisov je ukazao na to da Srbija i Bugarska mnogo toga grade zajedno i da nikada nisu imale tako bliske odnose, te da će nastaviti da čuvaju prijateljstvo i da i dalje rade zajedno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.