U trendu

Geneks kula prodata za 2,4 milijarde dinara, kupac za sada nepoznat

Poslovna polovina Geneks kule u Novom Beogradu, jedan od simbola glavnog grada Srbije, danas je prodata za 2,4 milijarde dinara, objavio je N1.

Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca, a ko će potpisati ugovor još neko vreme će biti nepoznanica, pošto je krajnju cenu izlicitirao zastupnik kupca.
Početna cena za Geneks kulu bila je 834 miliona dinara.

Licitaciju u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika na kratko je prekinuo narodni poslanik i ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, pa je pozvana i policija.

Prisutna je bila i Radmila Vasić iz Dvera, a ona i Jovanović su sve vreme dok je trajala licitacija, uzvikivali: „Ne prihvatamo“.

Poslovni deo Geneks kule je na prvoj licitaciji bila ponudjena za dve milijarde dinara, a na drugoj za 1,46 milijardi dinara.

Novi vlasnik kupio poslovni deo Geneks kule, koja se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovni prostor od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovni i garažni prostori površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata.

Stambeno-poslovni centar Geneks proglašen je za spomenik kulture u novembru 2021. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar