U trendu

Generali osiguranje predstavilo novu polisu osiguranja

BEOGRAD – Kompanija Generali osiguranje Srbija i startap Dynamic Life predstavili su večeras u beogradskom hotelu „Metropol“ novi finansijski proizvod – polisu životnog osiguranja Dynamic Life, za koji veruju da će promeniti način štednje.

Polisa Dynamic Life omogućava korisnicima da štede kroz svoju svakodnevnu kupovinu proizvoda i usluga, na taj način što im prilikom svake kupovine prodavac ili proizvođač proizvoda koje su kupili, a koji je partner u ovom projektu, uplaćuju deo iznosa računa na njihovu Dynamic Life štednu polisu.

Predsednik Izvršnog odbora Generali osiguranja Srbija Dragan Filipović kaže da je skup u „Metropolu „izuzetno važan za njih zato što promovišu novi, revolucionarni proizvod polise osiguranja, nešto što do sada nije bilo zastupljeno na srpskom tržištu.

On smatra da će nova polisa promeniti tradicionalni način savetovanja i prodaje polise životnog osiguranja, jer omogućava građanima Srbije da kroz svakodnevnu potrošnju robe široke potrošnje mogu deo svog računa da uplate na svoju štednu polisu životnog osiguranja.

„Do sada je bilo teško prodati polisu životnog osiguranja, to će tradicionalnim metodom i dalje biti teško, jer naša zemlja zaostaje čak i deset puta po prosečnoj polisi životnog osiguranja zemalja Zapadne Evrope. Novim, revolucionarnim metodom mislim da ćemo brže podići svest naših građana o potrebi za osiguranjem, da ćemo sada brže moći da dođemo do njih i na jedan transparentan način da im objasnimo sve benefite koje mogu da dobiju. Verujem u ovaj projekat, ali krajnji sud će dati naši potrošači“, poručio je Filipović.

On kaže da se spisak njihovih partnera širi svaki mesec.

Polisa se aktivira preko mobilne aplikacije telefona i uplatom od 1.000 dinara na sopstveni račun. aktivira se polisa Dinamic life.

Kako navodi, postoji spisak partnera, koji se širi svaki mesec, kod kojih korisnik može deo računa preko popusta da uplati na svoju Dynamic life polisu i gde se direktno pokazuje ukupna suma.

„Vi sa jedne strane trošite ono što vam treba u svakodnevnom životu, a sa druge strane kupujete polisu životnog osiguranja koja vama i vašoj porodici obezbeđuje svrhu, a to je sigurniju budućnost“, ističe Filipović.

On navodi primer jednog od partnera koji prodaje prehrambenu robu i koji daje popust kupcima od 10 odsto na ceo račun. Taj iznos, navodi dalje Filipović, uplaćuje se na karticu.

„Minimalni iznos na mesečnom nivou da bi polisa bila živa i aktivna je 2.000 dinara. Ako kažemo da prosečno domaćinstvo potroši mesečno 25.000 dinara za hranu i sve ostalo što je kod nas u partnerstvu, tako se samo kroz štednju može doći do aktivne polise“, naglašava Filipović.

Idejni tvorac projekta Nenad Obućina kaže da veruje da
Dynamic life ima veliki potencijal i da je to novi svetski trend u indistriji osiguranja koji ima priliku da započne ne u Njujorku, Londonu, Los Anđelosu, nego baš kod nas u Srbiji.

„Dynamic life je dizajniran na takav način da je to prva pametna polisa na svetu. Kombinuje štednju i osiguranje. Samim tim stvara mogućnost da bude samoodrživa. Spontano se sinhronizuje sa uobičajenim ponašanjem ljudi, prilagođava se svakom korisniku individualno i na takav način trebalo bi da postane deo svakodnevnog života“, smatra Obućina.

Dodaje da ljudi imaju dosta predrasuda i strahopoštovanja prema pojmu osiguranja.

„Dynamic life okreće biznis logiku naopačke i treba ljudima da deluje opušteno, zabavno, interesantno i da postane deo svakodnevnog života“, zaključuje Obućina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.