U trendu

Geoks napušta Vranje do kraja jula?

VRANJE – Italijanska fabrika obuće Geoks mogla bi već do kraja jula da napusti Vranje, prenosi portal Info Vranjske.

Kako je navedeno, u prodavnici Geoksove obuće u Vranju već duže vreme traju rasprodaje, pa je ona potpuo ispražnjena, kao pred zatvaranje.

Takođe, glavni modelar vranjskog Geoksa od prošle nedelje prebačen je u Maroko, gde će se proizvoditi najvažniji modeli ove firme.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan broj radnika već je upućen na Nacinonalnu službu zapošljavanja, a u prethodnih mesec dana fabrka nije radila, jer su zaposleni bili na kolektivnom godišnjem odmoru.

Ipak, može se čuti da bi imovinu i deo radnika Geoksa mogao da preuzme turski Teklas, koji uspešno radi u Vladičinom Hanu.

Dolazak Geoksa u Vranje dogovoren je 2012. godine, a fabrika je sa radom počela 2016. godine.

Novosti pišu da radnici tvrde da nemaju nikakave zvanične informacije i da se svi nadaju da su u pitanju špekulacije, kao i da se sindikati nadaju da neće doći do scenarija o kome se priča, a to je da se proizvodnja preseli u Albaniju.

Kako je navedeno, Geoks je od države dobio subvenciju od 11,25 miliona evra, što je bilo 9.000 evra po svakom planiranom zaposlenom. Investitori koji dobiju podršku države moraju da održe investiciju najmanje pet godina nakon realizacije projekta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.