U trendu

Godfri: Spremni da pomognemo trasformaciju energetskog sektor

BEOGRAD – Američke kompanije spremne su da pomognu Srbiji u transformaciji energetskog sektora, izjavio je danas ambasador SAD Entoni Godfri i naglasio da Srbiju, koja u oblasti obnovljive energije ima veliki potencijal, i na tom polju vidi kao lidera na Balkanu.

„Američke kompanije izrazile su želju za partnerstvom i u ciju širenja upotrebe obnovljivih izvora energija – energije vetra i solarne, a Srbija u tome ima veliki potecijal“, rekao je Godfri i ukazao da ceo svet odustaje od energije zasnovane na ugljeniku.

Godfri je u parlamentu, na skupu “Godinu dana kasnije: Srpsko-američki odonsi u vreme korone”, rekao da administracija Džoa Bajdena radi da se širom sveta izbori sa izazovima klimatskih promena.

“Drago mi je što je ovde (ministarka rudarstva i energetike) Zorana Mihajlović, koja bolje od svih zna kako će budućnost Srbije morati da se promeni kada je reč o energetici. Ona je lider u Srbiji i ponosan sam što SAD mogu da joj pomognu. Američke kompanije žele da dođu u Srbiju i budu deo transformacije u energetskom sektoru”, kazao je Godfri.

Prema njegovim rečima, postoji dosta prilika da američke kompanije pomognu Srbiji i u drugim oblastima.

Godfri i ostali učesnici skupa ocenili su da je saradnja dve zemlje sve čvršća i snažnija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.