U trendu

Gold gondola počinje ponovo da radi od 20. juna

ZLATIBOR – Zlatiborska Gold gondola počeće sa radom 20. juna, nakon obimnih radova na rekonstrukciji mreže.

Najduža panoramska gondola na svetu letnju sezonu dočekuje s ukupno 72 kabine.

Zbog ukidanja epidemioloških mera njihov kapacitet vraćen je na predviđenih 10 osoba, što će skratiti period čekanja i smanjiti redove i gužve koje su se formirale pred gondolom tokom svake sezone i u danima praznika.

Tokom rekonstrukcije mreže gondole, uz postojećih 54 montirano je novih 18 kabina, izgrađene su i montirane natkrivke na početnoj i krajnjoj stanici i obavljen čitav niz radova na poboljšanju sistema i uvođenju novih softverskih rešenja.

Sve je urađeno u cilju bržeg i kvalitetnijeg operativnog rada koji će unaprediti i rad same gondole i uticati na još bolje iskustvo putnika.

Kako je saopštila Gold gondola, interesovanje domaćih i stranih turista za vožnju gondolom je veliko, o čemu svedoči brojka koja je premašila 300.000 prevezenih putnika za nešto malo više od godinu dana.

Samo u januaru ove godine prevezeno je 38.000 putnika.

Radove na rekonstrukciji gondole u roku su obavili zaposleni u JP Gold gondola Zlatibor, uz asistenciju inženjera i tehničara francuskog partnera, firme Poma, i članova Gorske službe spasavanja, koji su preuzeli jedan deo poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.