U trendu

Grad Beograd ponudio 5,5 hektara na Čukarici-cena 3,17 milijardi

BEOGRAD – Grad Beograd pustio je na javnu prodaju 5,5 hektara zemljišta na Čukarici kod Šećerane po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara, objavila je Gradska direkcija za građevinsko zemljište.

Uz uplatu depozita od 10 posto početne cene prijave za javno nadmetanje podnose do 16. decembra, a javna prodaja zakazana je za 17. decembar.

Gradsko građevinsko zemljište čija je površina 55.169 kvadratnih metara nalazi se uz Radničku ulicu, u neposrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra „Ada Ciganlija“, Hipodroma i kulturno-istorijske i turisticke celine Topčider.

Lokacija se prema planskom dokumentu nalazi u površinama ostalih namena – komercijalne zone i gradski centri.

Na lokaciji nisu dozvoljene komercijalne delatnosti kao što su šoping centri, hipermarketi, šoping molovi, stanice za snabdevanje gorivom, distributivni centri, veletržnice, skladišta, pijace, komercijalne garaže, a dozvoljene kompatibilne namene su sadržaji iz oblasti kulture i sportski objekti i kompleksi.

Postojeći objekti od posebnog interesa za javnu službu za zaštitu spomenika kulture su kula osmatračnica – centar za video nadzor, kuća za stanovanje i dimnjak nekadašnje toplane.

Ti se objekti zadržavaju, a dozvoljava se njihova restauracija, sanacija i revitalizacija.

Početni iznos cene utvrđen je na osnovu procene tržišne vrednosti zemljišta i iznosi 57.605 dinara po kvadratnom metru, što je za kompleks ukupno 3.178.033.967 dinara.

Zemljište će biti prodato investitoru koji ponudi najveću cenu, a ponuda mora biti ista ili veća od početne cene i kasnije se ne može umanjivati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.