U trendu

Grad Novi Sad objavio javni poziv za samozapošljavanje žena

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, povodom javnog poziva za samozapošljavanje žena, koji je danas objavljen na sajtu grada Novog Sada, posetio je preduzetnicu Zoru Krstić i rekao da je Novi Sad jedina lokalna samouprava koja u okviru svog akcionog plana zapošljavanja ima meru namenjenu isključivo ženama.

„Kako bi naše sugrađanke samostalno započele svoj biznis, od 2016. godine do danas, smo iz budžeta izdvojili ukupno 75 miliona dinara. Zahvaljujući tome, do sada je 330 Novosađanki sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje dobilo sredstva i odvažilo se da započne nešto potpuno novo“, istakao je Đurić.

On je kazao da grad Novi Sad ozbiljno pristupa temi samozapošljavanja, pažljivo planira sredstva koja se povećavaju svake godine i pozvao nezaposlene sugrađanke da se prijave na konkurs.

„Ponosan sam što je izdvojen rekordan iznos sredstava, čak 25 miliona dinara. Pozivam sve naše sugrađanke, koje su nezaposlene, da se jave na ovaj poziv i konkurišu. Nadam se da će ova subvencija koju dodeljuje grad biti barem jedan od razloga koji će ih podstaknuti da lakše donesu odluku i da krenu putem sopstvenog biznisa“, naveo je Đurić.

Preduzetnica Zora Krstić se zahvalila gradu Novom Sadu na prilici da započne sopstveni posao, istakavši da joj je to bio veliki podsticaj da se otisne u preduzetničke vode.

„Hvala gradskoj upravi koja mi je kako savetima, tako i sredstvima, pomogla na početku, zahvaljujući čemu sam svoju ideju pretvorila u delo i osnovala, sada već prepoznatljivo, ‘Remek jelo'“, zaključila je Krstić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar