U trendu

„Gradske pijace“: Sve više bezgotovinskih transakcija

BEOGRAD – JKP Gradske pijace saopštile su da su uručene novčane nagrade u iznosu od po 12.000 dinara za pet trgovaca koji su ostvarili najveći broj bezgotovinskih plaćanja u februaru na beogradskim pijacama, u okviru Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“.
Kako se navodi, prvo i drugo mesto osvojili su zakupci sa pijace „Kalenić“ sa ukupno 76, odnosno 48 ostvarenih transakcija. Treća nagrada pripala je zakupcu sa pijace „Đeram“, sa realizovanih 35 transakcija, a četvrto i peto mesto osvojili su zakupci sa pijace „Kalenić“ sa 28 i 23 transakcije.
„Gradske pijace“ tvrde da je od novembra prošle godine, od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do danas, realizovano oko 7.600 bezgotovinskih transakcija na 42 POS terminala na tri beogradske pijace „Kalenić“, „Đeram“ i „Palilula“.
Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija u poslednja četiri meseca pokazuje koliko je kupcima značajano uvođenje takvog vida plaćanja, jer ne moraju da traže bankomate ili da čekaju da usitne novac, dok prodavci ističu da im je plaćanje karticom omogućilo da privuku nove mušterije, navode u „Gradskim pijacama“.
Pilot projekat „Digitalizacija beogradskih pijaca“ pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP „Gradske pijace“, kompanija Payten, Ćipcard i Banca Intesa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar