U trendu

Grand hotel na Kopaoniku do kraja godine dobija novi izgled i sadržaje

Hotel Grand na Kopaoniku dobiće ove godine, na 40. godišnjicu postojanja, novi izgled i sadržaje i potvrditi zasluženo mesto na najpoznatijoj srpskoj planini, saopštila je danas kompanija MK grupa u čijem je vlasništvu.

„Čuveni hotel Grand će na najbolji način obeležiti jubilej značajan za Kopaonik i srpski turizam. Oslanjajući se na sve što je Grand do sada predstavljao i vrednosti koje su stvarane tokom godina, novo izdanje hotela biće istaknuto u jednom novijem, vanvremenskom stilu koji ne podleže kratkoročnim trendovima“, ističe se u saopštenju.

Navedeno je da se početak modernog turizma na Kopaoniku vezuje se za izgradnju turističkog kompleksa Konaci i hotela „Karavan“, današnjeg hotela „Grand“, koji je oduvek bio neodvojivi deo ove planine i jedan od njegovih sinonima i koji je otvorio vrata mondenskom turizmu.

„Grand je i danas zadržao svoju autentičnost i šarm iako je izgradjen u originalnom ‘kopaoničkom arhitektonskom stilu’ koji podrazumeva gradnju adaptiranu klimatskim i pejzažnim uslovima i narodnoj tradiciji, ali i humani i prijatni ambijent koji gaji vrednosti tradicionalno toplog ugostiteljstva. U novije vreme, uticaj MK Resorta ogleda se u svemu što je Grand i Kopaonik učinilo još poželjnijim odredištem za odmor bez premca“, ističe se u kompanijskom saopštenju.

Arhitekta Aleksandar Šavikin rekao je povodom najave novog izgleda hotela da je glavna težnja u projektovanju novog enterijera bila pronalaženje balansa izmedju luksuznog dizajna sa pet zvezdica i želje da se posetiocima pruži udoban i topao prostor.

U obnovu hotela biće uloženo 20 miliona evra, a radovi su počeli u aprilu over godine i obuhvataju rekonstrukciju svih javnih prostora i sadržaja za goste. U planu je i proširenje spoljnjeg bazena.

Moderna podzemna garaža, koja je deo velikog projekta rekonstrukcije, na najefikasniji način rešiće pitanje parkinga za sve goste, a na raspolaganju će biti i garažna mesta za električna vozila.

Posebnim luksuzom odisaće novi „Residences“ deo koji će obuhvatati privatni spa centar, garažu, recepciju i sve druge sadržaje potrebne za apsolutni komfor i vip tretman gostiju.

Po rečima generalnog direktora MK Mountain Resorta Radoša Djordjevića tradicionalno gostoprimstvo je jedan od sinonima za Grand.

„Ovim projektom upravo imamo za cilj podizanje svakog segmenta na ‘zvezdicu više’, što će biti predstavljeno gostima i javnosti početkom naredne zimske sezone, u decembru 2021. godine“, rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.