U trendu

Grci bi gradili stambeni kompleks u Beogradu, a Rusi bi uložili u aerodrome

Grčka kompanije „Lambda development“ koja je kupila prostor nekadašnjeg „Beka“ u centru Beograda, zainteresovana je da tu izgradi stambeni kompleks, rečeno je danas na sastanku predstavnika te kompanije s ministarkom gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović.

Sastanku su prisustvovali i članovi investicionog fonda „VTB kapital“ ruske bankarske grupe VTB koji su se interesovali za mogućnosti ulaganja u aerodrome i avio-saobraćaj, saopštilo je Ministarstvo.

S ministarkom Mihajlović je razgovaralo više stranih investitora i predstavnika investicionih fondova zainteresovanih za ulaganja u Srbiji. Najviše ih je zanimalo kakva je investiciona i poslovni klima, i na kakvu pomoć mogu da računaju u administrativnoj proceduri.

Mihajlović je rekla da u regionu ne postoje bolji uslovi poslovanja koje investitori mogu da dobiju nego što ih nudi Srbija, navodi se u saopštenju.

Kao jedan od primera navela je da se gradjevinske dozvole u Srbiji u proseku dobijaju za manje od sedam dana i da je Srbija na listi Svetske banke „Duing biznis“ medju prvih 10 po reformama, a medju prvih 50 zemalja sveta po uslovima poslovanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar