U trendu

Grčić: Lažni predsednik sindikata širi lažne vesti

BEOGRAD – V. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ Milorad Grčić, odbacio je tvrdnje koje je danas na protestu ispred sedišta tog preduzeća, izneo Milan Đorđević, iz Sindikata radnika EPS-a, i optužio ga za širenje lažnih vesti i širenje panike.

„Sve što je Đorđević izgovorio je laž, a s obzirom na to da pominje ucene i nasilje koje ne postoji, opasnom retorikom dovodi u zabludu zaposlene i preti protestom, njegovo ponašanje prepoznaje i krivično zakonodavstvo jer iznošenjem lažnih vesti i širenjem panike čini i krivično delo“, naveo je Grčić u saopštenju. i dodao da će EPS o navedenom obavestiti sve nadležne institucije.

On je ukazao da je Đorđević, za koga kaže da je „upravo smenjeni predsednik Sindikata radnika EPS“, svojevoljno je promenio dogovor da danas razgovaraju u 11 sati i naknadno pozvao svoje pristalice da u 9 ujutru protestuju ispred zgrade EPS, zbog čega ne vidi razlog da u takvim uslovima vode bilo kakav razgovor.

„Sa lažnim predsednikom sindikata radnika EPS neću voditi nikakve razgovore u atmosferi pretnji, ucena i manipulacija“, istakao je Grčić.

On je dodao da je, u međuvremenu, i zvanično obavešten da je pet sindikalnih organizacija napustilo Đorđevićev sindikat i, u okviru „Elektrodistribucije Srbije“, oformilo zaseban sindikat, te se dovodi u pitanje dalje važenje Statuta sindikata radnika Elektroprivrede Srbije kao i do sada postojeća organizacija sindikata.

„Milan Đorđević je izgubio legitimitet da se i dalje predstavlja kao predsednik i objavljivanjem netačnih informacija poziva zaposlene ‘u borbu’ protiv EPS i države“, naveo je Grčić.

On je podsetio da je već ranije naglasio da problemi unutar sindikata treba da rešavaju predstavnici sindikata sami, a ne da koristite i zloupotrebljavaju energetsku krizu uz konstantne pretnje.

„Očigledno da ni sastanak ni rešavanje pitanja radnika nisu u interesu Đorđevića, već da se skandaloznim napadima, psovkama i vređanjima, koji su inače njegov manir, ‘izdigne iz mrtvih’ i pojavi u nekom mediju. Briga za radnike na spisku tema za sastanak im je na poslednjem mestu, automobili su na vrhu liste. Glavni razlog njegovog besa i napada je to što su im oduzete sindikalne privilegije, a službene automobile koristili su i u privatne svrhe. Ako prelazak 30.000 kilometara za šest meseci nije zloupotreba privilegija, onda ne znam šta je“, naglasio je Grčić.

Članovi Sindikata radnika EPS-a okupili su se jutros ispred sedišta tog preduzeća da bi, kako su rekli, iskazali svoje nezadovoljstvo stanjem u EPS-u i položajem radnika.

Đorđević je, kao glavne zahteve, naveo da se radnicima EPS-a isporuči ugalj za ogrev domaćinstava i da im se vrate zarade koje su, kako tvrdi, bez osnova smanjivane. Đorđević, takođe, tvrdi da unutrašnja kontrola EPS-a „snima, prisluškuje i prati“ zaposlene i „degradira ili otpušta nepodobne“.

On je rekao da će se protest nastaviti, ako ne dođe do dogovora sa poslovodstvom, a nije isključio ni mogućnost generalnog štrajka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)