U trendu

Grčić: Za vikend će svi blokovi biti na mreži

BEOGRAD – Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić izjavio je da je cilj da svi blokovi u obrenovačkim termoelektranama za vikend budu na mreži i dodao da je siguran da će to biti ostvareno.

„Odgovornost za kvar je isključivo na meni, a ko je kriv, ko je napravio propust utvrdićemo u najkraćem mogućem roku. Prioritet je da sve blokove vratimo na mrežu“, rekao je Grčić za Pink.

Podsetio je da u nedelju Obrenovac nije imao ni vodu, ni grejanje što je, dodao je, bio strašan problem.

„Voda je vraćena u toku noći, a naredne noći je vraćeno i grejanje, onog momenta kada smo uspeli da podignemo i vratimo na mrežu blokove A1 i A2“, rekao je Grčić i dodao da su to najstariji blokovi, stari 50 godina.

Grčić je rekao da je na termoelektrani „Nikola Tesla“ B vraćen na mrežu najpre Blok B2.

„Kada smo na njemu uspeli da podignemo snagu, krenuli smo da vraćamo Blok B1 tako da je sinoć, posle sednice Vlade Srbije, otprilike u tom terminu, taj blok vraćen na mrežu i u toku noći je i njemu podignuta snaga“, rekao je Grčić.

Naveo je da je tokom prethodne noći prioritet bio Blok A3 na termoelektrani „Nikola Tesla“ A u Obrenovcu, te istakao da je taj blok jutros oko šest sati vraćen na mrežu.

„U Kostolcu smo imali u isto vreme kvar koji se inače dešava povremeno na blokovima. Taj kvar je otklonjen i blok je vraćen na mrežu jutros oko pola šest“, rekao je Grčić.

Istakao je da TENT B danas radi ceo, da se na TENT-u A stabilizuje rad bloka A3, te da je sledeći prioritet blok A4.

„Imamo još tri bloka – A4, A5 i A6“, dodao je Grčić.

Rekao je da će biti zadovoljan tek kada svi blokovi budu na mreži.

„Zadali smo sebi cilj da za vikend moraju svi da budu na mreži. Ljudi rade bukvalno i dan i noć, u tri smene se radi. Daju sve od sebe i sigurni smo da ćemo za vikend imati sve blokove na mreži“, podvukao je Grčić i poručio da ima dovoljne količine električne energije za sve građane, te da restrikcije uopšte nisu razmatrane ni u jednom momentu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.