U trendu

Grčka otvorila 14 novih ili modernizovanih aerodroma

SOLUN – Grčka je završila trogodišnji projekat izgradnje i modernizacije 14 regionalnih aerodroma uključujući Solun, a vrednost radova bila je 440 miliona evra.

Premijer Kirjakos Micotakis izjavio je na svečanosti povodom završetka radova na proširenju kapaciteta solunskog međunarodnog aerodroma Makedonijada rekao da „Solun konačno dobija aerodrom kakav zaslužuje“.

U renoviranje tog aerodroma uloženo je 100 miliona evra i on sad izgleda prilično drugačije, rekao je Micotakis dodajući da je napravljen novi veliki terminal, mnogo više trgovinskih objekata i da će moći da opsluži 10 miliona putnika godišnje i otvori 10.000 novih radnih mesta.

Osim u Solunu projektom su obuhvaćeni aerodromi Aktion i Kavala, kao i 11 aerodroma na ostrvima Krf, Krit, Kefalonija, Kos, Lezbos, Mikonos, Rodos, Samos, Santorini, Skijatos i Zakintos, prenosi ANA.

U okviru projekta izgrađeno je pet novih modernih aerodroma, isto toliko je prošireno, a modernizovana su četiri.

„Dok izlazimo iz pandemije nadamo se da će nam povećan letnji aviosaobraćaj omogućiti da se radujemo boljoj turističkoj sezoni nego što smo imali prošle godine“, rekao je Micotakis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.