U trendu

Grupacija Savana ponudila da kupi Montenegro Erlajns

PODGORICA – Portal Bankar.me preneo je da je grupacija Savana danas predala pismo namere Vladi Crne Gore za kupovinu, odnosno preuzimanje Montenegro erlajnsa.

U pismu u koje je Bankar.me imao uvid, prezentovana je namera grupacije Savana da preuzme Montenegro erlajns za jedan evro, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza koje kompanije ima prema državi.

Ujedno je navedeno da bi Savana preuzela na sebe obavezu dogovora s privatnim kreditorima Montenegro erlajnsa u cilju izmirenja dugovanja, kao i odgovornost i rizike za buduće poslovanje kompanije.

Kao razloge za ovu odluku grupacija Savana navodi činjenicu da Crna Gora mora imati svoju nacionalnu aviokompaniju. Ujedno su naveli da argumenti zbog kojih ne bi trebalo gasiti kompaniju nisu adekvatno obrazloženi niti je predstavljena kost-benefit analiza.

Prema portalu, grupaciju Savana kontroliše crnpogorski biznismen Veselin Mijač, koji decenijama živi u Švedskoj. Kako se navodi, Savana je u Crnu Goru u poslednjih pet godina investirala preko 50 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.