U trendu

GTC kupuje Napred 41 sa 19.500 m2 u Bloku 41

BEOGRAD – Komisija za zaštitu konkurencije (KZ) objavila je da je odobrila firmi GTC iz Mađarske preuzimanje firme Napred 41 iz Beograda, jer ova operacija na tržištu upravljanja i raspolaganja kancelarijskim prostorom neće ugroziti uslove konkurencije.

U rešenju od 16. aprila koje je nedavno postavljeno na službeni sajt KZK navodi se da kupovinom firme Napred 41 koja je nosilac dugoročnog prava zakupa 19,5 hiljada kvadratnih metara u novobeogradskom bloku 41 GTC steče priliku da realizuje svoju nameru razvoja projekta na tom prostoru.

Napred 41 nema registrovanih zavisnih društava/firmi u Srbiji, a GTC iz Mađarske deo je „Globe Trade Centre spolka akcyjna“ iz Poljske.

Kompanija iz Poljske, matično društvo, na tržištu Srbije prisutna je preko osam zavisnih društava – Demo Invest, GTC Busineš Park, GTV Međunarodni razvoj nekretnina, Atlas Centar, GTC BBC, C&R Ventures, Commercial Development i Glamp.

Njihova pretežna delatnost je razvoj komercijalnih nekretnina i to kancelarijskog prostora i izdavanje istog u zakup.

Firme iz ove grupacije u Beogradu izdaju prostore u „GTC FortyOne“, „19 Avenue“, „GTC House“, „Green Heart“, „Belgrade Busineš Center“ i „Ada Mall“.

Za GTC je proteklih dana objavljeno da će portfolio svojih nekretnina u Beogradu prodati mađarskom investitoru Indotek Group što bi trebalo da se realizuje u trećem kvartalu ove godine.

Firma Napred 41 u vlasništvu je Groton Global Corpa sa Britanskih devičanskih ostrva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar