U trendu

Gugl platio Rusiji kazne u iznosu 455 hiljada dolara

MOSKVA – Kompanija Gugl platila je Rusiji više od 32 miliona rubalja (455.079 dolara) na ime kazni izrečenih zbog toga što nije brisao sadržaje koje Moskva smatra nezakonitim, saopštili su američki tehnološki div i ruski regulator nakon današnjih razgovora.

Rusija je prošle nedelje najavila da će krajem meseca kazniti Gugl s određenim procentom godišnjeg prihoda kompanije u toj zemlj, jer više puta nije ispoštovao zahteve vlasti za brisanjem zabranjenih sadržaja na svom pretraživaču i Jutjubu, prenosi Rojters.

Ovo je, prema navodima britanske agencije, do sada najstroža mera Moskve u pokušajima da obuzda strane tehnološke kompanije.

Vasilij Piskarev, poslanik koji je na čelu parlamentarne komisije za istrage o stranom mešanju u stvari Rusije, rekao je danas da su predstavnici Gugla izrazili želju da se uključe u dijalog i da je kompanija platila više od 32 miliona rubalja na ime neplaćenih kazni, prenele su ruske novinske agencije.

Marko Pančini, direktor u Jutjubu za odnose sa državnim organima u regionu Evrope, Bliskog istoka i Aftike (EMEA), napisao je u blogu na veb sajtu kompanije da je Gugl izmirio na vreme sve kazne koje su na snazi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar