U trendu

Gužva na prelazu Kelebija, teretnjaci čekaju tri sata

BEOGRAD – Na graničnim prelazima u Srbiji, prema informacijama granične policije, najduže se čeka na Kelebiji, gde se teretnjaci na izlazu zadržavaju tri sata.
Na graničnom prelazu Preševo na izlazu i ulazu putnička vozila i autobusi zadržavaju se 90 minuta, a teretnjaci na izlazu čekaju 120 minuta, saopštili su Putevi Srbije.

Što se tiče graničnog prelaza Gradina, na izlazu je zadržavanje za putnička vozila 30, a na ulazu 40 minuta, a na graničnom prelazu Gostun na izlazu 30 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima i naplatnim stanicama na auto-putevima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Putevi Srbije podsećaju na radove na autoputu za Niš i to na petlji Pojate – petlja Paraćin, gde se obavljaju radovi na rekonstrukciji kolovoza do 29. jula. Saobraćaj se odvija dvosmerno kolovoznom trakom u smeru ka Nišu.

Na auto-putu Miloš Veliki u toku su radovi na proširenju naplatne stanice Obrenovac u smeru ka Beogradu i planirano je da traju do 22. avgusta radnim danima od osam do 16 časova, uz naizmenično zatvaranje traka za naplatu putarine.

Obustava saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji je na delu puta Brežđe – Divčibare, deonica Krčmar – Divčibare, a alternativni pravci su Mionica – Divci – Valjevo – Kaona – Divčibare.

Zbog radova na popravci mosta preko kanala Dunav – Tisa – Dunav, na putu Pančevo – Vršac, kod Vlajkovca vozila se propuštaju naizmenično.

Takođe, zbog radova na mostu preko Bresničkog potoka na putu Knić – Mrčajevci koji će trajati do 15. septembra vozila se propuštaju naizmenično.

Putevi Srbije savetuju sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.