U trendu

Hemofarm 25 mln evra uložio u strateške projekte, proizvodnja veća 6,8 %

VRŠAC – Hemofarm je i u 2022. nastavio svoj rast i godinu u kojoj je 25 miliona evra uloženo u strateške projekte, završava sa izuzetnim poslovnim rezultatima, a najveći uspeh bio je isporučiti svoje proizvode na sva tržišta na kojima STADA Grupa posluje u zahtevanoj količini, saopšteno je iz te kompanije.

Na koktelu upriličenom za prijatelje, poslovne partnere i saradnike proslavljeno je 62 godine uspešnog poslovanja Hemofarma, uz poruku da je dobro zdravlje svakog pojedinca osnovna misija kompanije i njeno najveće bogatstvo.

Kompanija ističe da je od 2006. godine, kada je Hemofarm postao deo STADA Grupe, u tu kompaniju investirano je preko 400 miliona evra.

Generalni direktor Ronald Zeliger istakao je da je fokusirajući se na rast, inovacije i operativnu izvrsnost, nastavljen razvoj Hemofarma kao moderne i odgovorne kompanije.

„I dalje ćemo težiti da kroz unapređenje i razvoj Hemofarma, doprinosimo održivom razvoju celokupnog društva“, poručio je on.

Govoreći o rezultatima rekao je da je u 2022. proizvedeno 306 miliona pakovanja, što je porast od 6,8 procenata u odnosu na prošlu godinu.

„Kao jedan od najvećih nemačkih investitora, i u ovoj godini smo nastavili sa investicijama. U Hemofarm Grupu uloženo je oko 25 miliona evra u strateške projekte“, istakao je on i naveo da je Hemofarm ostao na liderskoj poziciji u Srbiji.

Dodao je da je portfolio kompanije nastavio da raste, i istakao da je najvažnije da je Hemofarm ostao domaći i regionalni tržišni lider u održivom razvoju i najodlučniji borac za zdravlje ljudi.

Kompanija posluje na četiri kontinenta i ima tim od oko 4.000 zaposlenih, a prisutan je na gotovo 40 tržišta sveta.

Zeliger je posebno istakao jubilej – 30 godina rada Hemofarm fondacije što će biti proslavljeno sledeće godine.

„Njena istrajnost u borbi za zdravlje ljudi, dokaz je da posvećenost i vera u svako dobro pojedinca, mogu promeniti svet i stvoriti bolje mesto za život svih nas“, istakao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar