U trendu

Hemofarm objavio Izveštaj o održivom razvoju za 2019. godinu

Hemofarm je uprkos stalnom rastu proizvodnje uspeo da smanji utrošak energenata u proizvodnim procesima, navodi se u kompanijskom Izveštaju o održivom razvoju za 2019. godinu objavljenom danas.

U tom 8. Izveštaju o održivom razvoju pod nazivom „Sa nama život pobedjuje“ ističe se da je kompanija smanjila potrošnju vode za oko godinu dana njenog prosečnog korišćenja i sačuvala oko 157 hektara šuma.

„Za nas u Hemofarmu održivi razvoj nije ništa drugo do domaćinsko poslovanje, ono unutar kuće, ali i prema zajednici“, istakao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

On je naveo da je kompanija prošle godine postavila brojne rekorde u poslovanju, od istorijskog obima proizvodnje i veličine proizvodnog portfolija do novog rasta prodaje.

„Zabeležili smo povećanje broja zaposlenih i skoro 27 miliona evra investicija u proizvodnu opremu i inovativne tehnologije, a u isto vreme, naši zaposleni volontirali su 1.874 sati ili 2,5 meseca“, kazao je Zelinger.

Prema njegovim rečima sve to pomoglo je da se ove godine sa aktuelnom pandemijom kompanija suoči na efikasan i odgovoran način, i da na delu pokaže koliki značaj domaća proizvodnja lekova i medicinskih sredstava ima za državu i gradjane, posebno u vremenima krize.

„Hemofarmu su ljudi uvek bili prioritet, ali je uz brigu o gradjanima i zaposlenima, ‘imunitet’ ovog poslovnog sistema bio dobra polazna tačka za uverenje da ćemo i ovog puta dati značajan doprinos pobedi života i očuvanju zdravlja, što je i dokazano tokom aktuelne pandemije“, rekao je Zelinger.

Izveštaj o održivom razvoju Hemofarma pokazao je i da od oko 3.500 zaposlenih većinu čine žene – čak 53 odsto.

Takodje, organizovano je 16.130 sati obuka, edukacija i usavršavanja za zaposlene, duplo više u odnosu na 2018. godinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar