U trendu

HORES počeo obuku trenera protiv kovid-19 u ugostiteljstvu

BEOGRAD – Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede (HORES) danas je otpočelo obuke trenera za sprečavanje širenja infekcije kovid-19 u turističkim objektima.

HORES je saopštio da je prvoj obuci prisustvovalo 55 budućih trenera, koji će u narednom periodu imati zadatak da obuče više od 8.000 zaposlenih u ugostiteljstvu i turizmu.

„Osnovni cilj je da se osposobe turistički i ugostiteljski radnici koji bi svojim gostima pružili siguran boravak i time smanjili rizik od širenja virusa na minimum“, navodi se u saopštenju.

Udruženje ističe da je turizam jedan od sektora koji je pretrpeo najviše posledica zbog izbijanja pandemije, zbog čega je HORES započeo preventivnu šemu u okviru projekta „Čisto i sigurno“.

Lokalnim turističkim organizacijama, hotelima, pružaocima usluga priavtnog smeštaja, restoranima, muzejima i spomenicima kulture širom Srbije u prvoj fazi tog projekta podeljena su dezinfekciona oprema i sredstva.

Fokus druge faze projekta, dodaje se, biće na osposobljavanju zaposlenih u turizmu i ugostiteljstvu, koji će biti obučeni kako da sprovode epidemiološke mere na pravilan način.

„Obuke će se bazirati na primeni zdravstveno-higijenskih mera koje će doprineti da objekti i zaposleni budu spremni za prihvat gostiju u uslovima pandemije. Svi polaznici, koji uspešno završe obuku, dobiće sertifikat kao potvrdu da su spremni da svoje usluge pružaju u skladu sa merama koje sprečavaju širenje virusa“, objašnjavaju iz HORES-a.

Budući treneri, navodi se u saopštenju, ocenili su da je održano predavanje bilo izuzetno korisno i dobro pripremljeno, sa velikim brojem primera, i ističu da će buduće obuke još više doprineti prevenciji, ali i podizanju svesti o značaju prevencije i imunizacije.

Podršku u realizaciji „Čisto i sigurno“ pružio je projekat -„#EUzaTebe za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnji u razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar