U trendu

Hotel Grad Kopaonik otvorio izloĹžbu „Stazama uspomena“

BEOGRAD – Hotel Grand Kopaonik otvorio je izloĹžbu „Stazama uspomena“, na Sava promenadi u Beogradu, u čast 40 godina savremenog turizma na Kopaoniku.

Izložba na otvorenom predstavljena je novinarima i predstavnicima turističke privrede.

Inspirisana je počecima skijaškog turizma na ovim prostorima, prvim entuzijastima u osvajanju Kopaonika i prvim koracima ka savremenom turističkom centru.

Otvaranje hotela Karavan 1981. godine predstavlja krunisanje dotadaĹĄnjih napora u izgradnji i razvoju infrastrukture Kopaonika. Taj trenutak doneo je na ove prostore duh evropskih skijaĹĄkih prestonica.

Posetioci će do kraja oktobra imati priliku da vide arhivske fotografije Kopaonika iz svih razdoblja, od skromnih početaka skijanja do jedne od najvažnijih turističkih destinacija Srbije.

Direktorka marketinga i komunikacija MK Mountain Resorta Svetlana Kostić rekla je da izložba treba da predoči blistavi put Kopaonika od prvih tragova skija u snegu do mondenskog turističkog centra kakav je danas.

„Zahvaljujem se Arhivu Jugoslavije, Turističkoj organizaciji Srbije (TOS), Turističkoj organizaciji RaĹĄke i SkijaĹĄkom klubu RaĹĄka na pomoći i podrĹĄci u pripremanju izloĹžbe. Grand je bio i ostao iznad svog vremena, kamen temeljac luksuzne turističke ponude u Srbiji. Posebno nam je drago da će u godini jubileja hotel Grand dobiti svoje potpuno novo luksuzno izdanje“, rekla je Kostićeva.

Cilj nam je da celokupnu uslugu i ponudu podignemo na premium nivo koji hotel Grand zasluĹžuje, dodala je ona.

Direktorka TOS-a Marija Labović istakla je da je jubilej, 40 godina od početka razvoja savremenog turizma na Kopaoniku, značajan ne samo za MK Group i Kopanik, već i za čitavu Srbiju.

„Ovo je najbolji pokazatelj koliko daleko je odmakao turizam u naĹĄoj zemlji, zauzimajući značajno mesto u ekonomiji Srbije. Ulaganja MK Group su Kopaonik kao destinaciju dovela na nivo svetskih ski centara. Kopaonik je primer kako se destinacije razvijaju, ne samo u zimskom periodu, već čitave godine. Mi danas moĹžemo da kaĹžemo da imamo planinu koja parira svim drugim planinskim centrima Evrope i koja se sa pravom takmiči za inostrane i domaće turiste“, istakla je Labovićeva.

Kako je rekla, o značaju Kopaonika za turizam Srbije govori i podatak da je 2019. godine, koja je bila rekordna za srpski turizam sa više od 10 miliona noćenja, skoro 30 odsto bilo realizovano u planinskim centrima, od čega je 25 odsto realizovano na Kopaoniku.

Poslednji segment izložbe predstaviće novu eru hotela Grand Kopaonik, njegovo luksuzno izdanje i sadržaje u kojima će gosti imati priliku da uživaju već od ove zime.

Izložba je otovrena do 22. oktobra za sve posetioce i predstavlja svojevrstan omaž Kopaoniku u čijim lepotama uživamo svih ovih godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĹĄalji komentar