U trendu

Hotel „Mona Plaza“ najveća investicija od osnivanja „Mone“

BEOGRAD – Izgradnja hotela „Mona Plaza“ najveća je investicija od osnivanja kompanije „Mona“, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora kompanije „Mona Hotel Managment“ Tomislav Momirović, ocenivši da rezultati fiskalne konsolidacije podstiču sve u hotelskom biznisu da nastave sa investicijama.

Momirović je na svečanom otvaranju hotela, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao da se početak radova na tom objektu poklopio sa prvim rezultatima fiskalne konsolidacije i merama koje su, kako je ocenio, donele veliki rast celoj privredi Srbije.

„Za nas koji smo u prethodnim decenijama navikli da poslujemo u nestabilnim okolnostima to je bilo jako značajno. Odmah smo se privikli na vreme stabilnog kursa, inflacije i stabilnog rasta“, rekao je Momirović.

On je kazao da je Srbija danas u dobroj poziciji, o čemu, kako je rekao, svedoči i to što jedna američka banka investira skoro 400 miliona evra u našu zemlju.

„To su fantastični rezultati koji svima u hotelskom biznisu daju veliki elan, a nas u Moni uveravaju da smo dobro postupili što smo uložili 30 miliona evra u ovaj hotel“, rekao je Momirović.

Dodao je da se kompanija „Mona“ za tu investiciju spremala 20 godina i da nije slučajno što su pre nekoliko godina krenuli sa projektom na kojem je bilo angažovano više od 2.500 radnika.

Momirović je izrazio uverenje da će uspeh hotela „Mona Plaza“ na Dorćolu biti potpun tek kada deo prestonice u kojem je izgrađen dobije „pravi sjaj“ i zauzme svoje mesto u Beogradu, a Beograd u Evropi.

On je naveo i da je poslednjih godina otvoreno mnogo hotela i uvedeno mnogo novih avio linija, uz ocenu da je Srbija „najotvorenija zemlja na svetu u koju može da se uđe iz Rusije, Kine, SAD, Indije, zemalja EU…“

Momirović je ukazao na povezanost Srbije sa zemljama u regionu i ocenio da svaka nestabilnost ugrožava ekonomiju, a predsedniku Vučiću zahvalio je na „stabilnoj politici koju vodi“.

„Srbija okuplja sve države u regionu, one su okrenute ka nama, to su stvari preko kojih se olako prelazi, ali koje donose novac.Turisti iz Indije i Kine ne razumeju te naše probleme, oni žele da dođu i u Srbiju, BiH, Hrvatsku… Zato sve te političke probleme, koji su realni, moramo da držimo ‘mudro ispod radara“‘, kazao je Momirović.

Prema njegovim recima, Srbija je „uhvatila razvojni zamajac“, zbog čega smatra da je veoma važno da se održi ono što je postignuto fiskalnom konsolidacijom.

„Turizam svake godine raste za 15 odsto, imamo rast ekonomije od 4,5 odsto i to su neverovatni rezultati koji još uvek nisu dovoljni da budemo kao zemlje srednje Evrope što je naš cilj“, kazao je Momirović.

Zahvalio je predsedniku Vučiću što je prisustvovao otvaranju hotela, kao i svima koji su učestvovali u njegovoj izgradnji, a posebno svojim roditeljima, Nadi i Đorđu, koji su pre 30 godina osnovali kompaniju Mona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.