U trendu

Huawei komercijalni korisnik Data centra u Kragujevcu

BEOGRAD – Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Srbije i kompanija Huawei potpisali su ugovor o smeštanju opreme kojim ova kompanija postaje još jedan komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu, saopštila je Kancelarija za IT i eUpravu.

Ugovor su potpisali generalni direktor kompanije Huawei u Srbiji Čan Čan i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

„Ovaj ugovor predstavlja dokaz koliko jedna od vodećih svetskih IKT kompanija kao što je Huawei, veruje u Srbiju, u to da smo pouzdani, bezbedni, da imamo data centar koji ispunjava najviše standarde i stručnjake koji mogu da upravljaju njime“, istakao je Jovanović.

Dodao je da je to dokaz da je Srbija odlično mesto za razvoj IKT sektora i inovacija. Takođe i da je ovo samo prvi korak jer veruje da će sledeće godine Huawei proširiti količinu opreme i podataka koje čuva u Srbiji i da će odatle pružati što veći broj IKT usluga zemljama regiona i cele Evrope.
Generalni direktor kompanije Huawei Čan Čan istakao je da će kompanija Huawei u budućnosti investirati još više u ovakve projekte.
„Izuzetno nam je drago što smo deo ovog projekta i što ćemo imati priliku da prisustvujemo ceremoniji otvaranja. Najsavremeniji računarski sistemi visokih performansi zajedno sa softverskom platformom za veštačku inteligenciju kompanije Huawei biće smešteni u Državnom data centru u Kragujevcu“, poručio je generalni direktor Huawei kompanije u Srbiji.
Huawei je u septembru u Beogradu otvorio svoj centar za inovacije i digitalni razvoj koji ima centralnu ulogu u digitalnoj transformaciji celog regiona.

Težnja kompanije Huawei je da motiviše lokalne partnere i start-up zajednicu da u okviru ovog centra zajednički kreiraju savremena rešenja za industrijsku primenu, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar