IGB otvara fabriku u LAZAREVCU, investicija 2 miliona evra

LAZAREVAC – Nemačka kompanije IGB automotiv, sa sedištem u Inđiji, najavila je danas otvaranje fabrike u Lazarevcu za proizvodnju delova za najpoznatnije automobilske brendove i kupila objekte za tu namenu kod jezera Očaga.

Investicija je vredna najmanje dva miliona evra, a kompanija planira u Lazarevcu da zaposli u početku 150 radnika sa tendencijom rasta do 500 zaposlenih.

Generalni menadžer kompanije IGB Dalibor Berić je rekao da mu je izuzetno zadovoljstvo da može da objavi da se ta kompanija iz Inđije odlučila za novu investiciju kupovinom proizvodnih objekata na teritoriji opštine Lazarevac.

„Cilj nam je da bude najmanje u početku 150 zaposlenih sa tencijom rasta do 500 ljudi, a investicija će biti najmanje dva miliona evra“, rekao je Berić novinarima u opštini Lazarevac.

Podseća da ta kompanija prizvodi grejače za automobilska sedišta, grejače za volane, senzore za sedišta, delove za elektroniku i kontrolne uređaje u vozilu.

„Naši kupci su BMW, Mercedes grupacija, Folksvagen grupa, to jest Audi, Škoda, Porše, Reno grupa, kao i japanski proizvođači“, naglasio je Berić.

Dodaje da se proizvodnja neće razlikovati u Lazarevcu od one u Inđiji, kao i da će se poštovati svi svetski standardi automobilske industrije, koje inače traži i matična kompanija IGB iz Nemačke.

Navodi da ta nemačka kompanije ima i proizvodne pogone i razvojne centre u Češkoj, Nemačkoj, Kanadi, SAD, Meksiku, Kini i Vijetnamu.

„Ponosni smo što je IGB automotiv iz Srbije jedna od najboljih kompanija u celoj grupaciji“, rekao je Berić i istakao da će zaposleni biti zadovoljni uslovima rada i zaradama.

Dodaje da imaju veliku pomoć Vlade Srbije, Privredne komore Srbije, kao i opštine Lazarevac i predsednika te opštine Bojana Stevića, zbog čega su se i odlučili za otvaranje novog pogona u Lazarevcu.

Naši proizvodni objekti koje smo danas kupili biće svakako prošireni u narednom periodu, dodao je Berić.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević poželeo je dobrodošlicu stranom investitoru i istakao da se IGB odlučio da u Lazarevcu otvori dodatne pogone i zaposli nove ljude.

Istakao je da Lazarevac ima strateški veoma dobru poziciju, zbog blizine Beograda i autoputa „Miloš Veliki“.

Stević navodi da će Lazarevac uskoro dobiti pristupnu saobraćajnicu „Milošu Velikom“, kao i da će se graditi i autoput „Vožd Karađorđe“ koji će prolaziti kroz teritoriju opštine Lazarevac u dužini od 35 kilometara, a biće veza sa autoputem Beograd – Niš.

„Potpisali su danas, kupili celokupne hale koje se nalaze na ulazu u Lazarevac kod jezera Očaga. Takođe, razmatraju proširenje tih proizvodnih kapaciteta na teortoriji Lazarevca“, rekao jer Stević.

Stević ističe da će za opštinu Lazarevac biti značajno što će se zaposliti novi ljudi i što će opština imati zbog toga dodani priliv sredstava u budžet.

Pozvao je građane Lazarevca da konkurišu za posao kada IGB objavi poziv.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.