U trendu

Igl Hils plaća udeo od 19,25% u Sunce hotelima 27,9 mln evr

ZAGREB – Kompanija Igl Hils Zagreb Rijal Istejt (Eagle Hills Real Estate) će platiti društvu Lucidus, prodavcu akcija Sunce hotela, 27,89 miliona evra za 19,25 odsto vlasničkog udela.

Uprava društva Lucidus je objavila danas poziv za glavnu skupštinu na veb sajtu sudskog registra Trgovačkog suda u Zagrebu s predlogom odluke o davanju saglasnosti upravi društva za sklapanje Ugovora o kupoprodaji deonica i poslovnih udela, prenosi portal Seebiz.

Reč je o ugovoru koji je sklopljen 23. marta 2021. između DŽejka, Danice, Ružice i Ivane Andabak, i društva Lucidus kao prodavca, i Igl Hils Zagreb Rijal Istejta kao kupca,

Na bazi navedenog ugovora, Lucidus prodaje sve akcije Sunce hotela čiji je imalac, odnosno 1.146.420 deonica, koje predstavljaju 19,25 posto osnovnog kapitala, po kupoprodajnoj cenu od 27,893 miliona evra.

Podsećamo da je Seebiz u utorak preneo da je Igl Hils Zagreb Rijal Istejt, iza kojeg stoji Igl Hils grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, na čijem je čelu Mohamed Alabar, kupio 69,7 posto udela u Sunce hotelima od porodice Andabak, čime je nastala obaveza za objavljivanjem ponude za preuzimanje.

Alabar je poznat srpskoj javnosti po projektu Beograd na vodi čija je izgradnja u toku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.