U trendu

„Ikea” traži prodavce, montažere nameštaja

Da je otvaranje prve „Ikeine” robne kuće u Srbiji sve izvesnije potvrđuje i konkurs koji je raspisao ovaj švedski proizvođač nameštaja.

Na nadmetanju koje će biti  sprovedeno u dve faze (prva do 29. januara, a druga od 27. februara do 7. marta) biće uposleno 250 radnika za robnu kuću koja bi u Bubanj potoku trebalo da bude otvorena na leto.

Do kraja januara „Ikea” u pozivu traži radnike za odeljenja prodaje, logistike, tehničkog upravljanja objektom i odeljenja za procenu štete i popravke nameštaja.

Drugim delom konkursa biće obuhvaćen rad na kasama, sektor za odnose s kupcima, sektori hrane i dostave proizvoda, kao i kontakt centar. Kako se navodi u pozivu, svim kandidatima koji žele fleksibilno radno vreme, na svim pozicijama biće omogućen ugovor na skraćeno radno vreme (20, 25, 30 ili 35 sati nedeljno).

Prijave kandidata biće primane na stranici www.ikea.rs na kojoj će zainteresovani moći da pronađu i sve informacije o postupku zapošljavanja.

– Prvi korak je podnošenje biografije. Posle njihovog pregleda uslediće telefonski intervjui, a potom i razgovori uživo, kao i procenjivanje kandidata u takozvanom evaluacionom centru. Tu se, osim poslovnih veština, procenjuje i usklađenost ličnih vrednosti kandidata sa vrednostima kompanije – ističe se u saopštenju.

Vrednosti na kojima „Ikea” temelji svoje poslovanje su, kako se dodaje, zajedništvo, skromnost, snaga volje, vođenje ličnim primerom, briga o troškovima i stalna težnja za napredovanjem i znatiželja.

Izgradnja prve robne kuće „Ikee” na autoputu Beograd – Niš počela je u aprilu prošle godine. Ovaj objekat, u kome će kupci moći da kupe više od 9.500 proizvoda, gradi austrijski „Štrabag” sa srpskim podizvođačima i kada bude završen prostiraće se na 35.000 kvadrata.

Korist od ove investicije, vredne 70 miliona evra, imaće i žitelji okolnih beogradskih naselja jer bi uporedo trebalo da budu završeni i deo vodovodne mreže Makiš – Mladenovac i naplatna rampa „Vrčin” posle čega će biti uklonjena ona na Bubanj potoku.

U robnoj kući, koja će biti i energetski efikasna, biće zaposleno 300 ljudi koji će se brinuti za oko tri miliona posetilaca, koliko u „Ikei” očekuju u prvoj godini poslovanja.

Korist od otvaranja „Ikee” dugoročno bi mogli da imaju i srpski dobavljači i proizvođači. Premijer Aleksandar Vučić pre desetak meseci ukazao je da Srbija želi da ima što više dobavljača, ne samo za robnu kuću u Beogradu, već i za ceo „Ikein” sistem, i da bi jedan od njih mogao da bude i  „Simpo”.

( Dejan Aleksić, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar