U trendu

Ilic: Iskorak ka uređenju elektroenergetskog sistema na KiM

BEOGRAD – Određivanje mape puta za primenu sporazuma o energetici usvojenog 2013. godine u dijalogu Beograda i Prištine, predstavlja rešenje za probleme snabdevanja električnom energijom na severu pokrajine, izjavio je Zoran Ilić, pomoćnik ministra rudarstva i energetike.

„ Napravljen je veliki iskorak ka uređenju elektroenergetskog sistema u južnoj pokrajini, jer će sada naša kompanija distribuirati električnu energiju, održavati mrežu koja je tehnički zastarela i ruinirana, obavljati priključenja novih korisnika“, rekao je on gostujući na TV Insajder, saopštilo je Ministarstvo.

Dodao je da Elektroprivreda Srbije (EPS) od 1999. godine nije imala pristup objektima koji su u njenom vlasništvu, a da je prištinska strana sve vreme koristila konekciju i distribuirala je ka drugim delovima pokrajine, istovremeno stvarajući gubitke koje su išli na teret države, odnosno našem prenosnom sistemu.

“ Sada ćemo imati kontrolu, jer će ‚Elektrosever‚ kompanija u vlasništvu EPS-a, distribuirati električnu energiju, snabdevati potrošače na severu i naplaćivati utrošenu struju“, rekao je Ilić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar