U trendu

Imlek nastavio vakcinaciju zaposlenih, apel i kooperantnima

BEOGRAD – U kompaniji „Imlek“ u Padinskoj Skeli danas je nastavljena vakinacija zaposlenih, koja se obavlja u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS) i Institutom „Batut“, a tom prilikom su pozvani i kooperanti te komapnije da se prijave za vakcinaciju zaposlenih.

Izvršni direktor „Imleka“ Bojan Radun istakao je da je od početka epidemije jedan od ključnih prioriteta te kompanije zastita zdravlja zaposlenih.

„Hvala Privrednoj komori jer nam je omogućila da među prvima vakcinišemo svoje zaposlene, kao i zaposlene u našim firmama u BiH i Severnoj Makednoniji. Cilj nam je da pre svega zaštitimo zdravlje ljudi, a i da obezbedimo proces proizvodnje koji je u mlekarskoj industriji izuzetno osetljiv“, rekao je.

Radun je pozvao sve poslovne partnere, kao i farmere koji sarađuju sa Imlekom da se prijave za vakcinaciju koja će im biti omogućena u najkraćem mogućem roku u saradnji sa PKS.

Imlek ima ukupno 1.900 zaposlenih od čega 1.300 u Srbiji.

Predsednik PKS Marko Čadež istakao je da se vakcinacija zaposlenih u Imleku privodi kraju.

„Imlek je od početka insistirao da zaposleni budu zaštićeni. Hvala zaposlenima koji su bili spremni da se vakcinišu“, rekao je predsednik PKS.

Čadež je dodao da kod dileme oko vakcinaciji treba razmišljati na način da to što neko neće da se vakciniše ne znači da ĆE ostati bez posla, ali da ako se ne zaštitimo i izborimo protiv virusa korona, posla neće biti.

Pozvao je više od 4.000 farmera koji sarađuju sa Imlekom da se prijave za vakcinaciju.

„Vakcinacija je način da započnemo normalan život, ali i da budemo jači. Imlek je to pokazao jer je u ovom periodu ne samo investirao u modernizaciju, već je i rastao na tržištu regiona“, rekao je Čadež.

Epidemiolog iz Instituta „Batut“ dr Maja Stošić rekla je da su na ovaj način do sada u saradnji sa PKS, u prostorijama Instituta, vakcinisani zaposleni iz 40 firmi.

Dodala je da je u saradnji sa PKS preko Mreže zavoda za javno zdravlje vakcinisano više od 8.000 zaposlenih u firmama.

Apelovala je da se što više ljudi prijavi za vakcinaciju i rekla da su ekipe „Batuta“ spremne da pomognu u realizaciji imunizacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar