U trendu

IMLEK: Nema trajne nestašice mleka, otkup u Srbiji smanjen zbog suše

Kompanija IMLEK je danas saopštila da je proizvodnja sirovog mleka u Srbiji smanjena zbog rasta troškova, pre svega zbog poskupljenja stočne hrane, da je to uzrok smanjenog otkupa od proizvodjača, ali da nema trajne nestašice mleka.

„Nema razloga za brigu da će biti trajne nestašice mleka“, navodi se u odgovoru na pitanja Bete da li je smanjen otkup mleka, zašto se otkupna cena godinama ne povećava iznad 40-50 dinara po litru, a Imlekovi proizvodi u prodavnicama poskupljuju.

IMLEK je preko PR agencije odgovorio da je „poremećaj na tržištu mleka nastao kao posledica suše i poskupljenja stočne hrane“, ali da „nikako nije u dimenzijama koje ugrožavaju kontinuirano snabdevanje tržišta Srbije mlekom i mlečnim proizvodima“.

„Navodne nestašice su delimično uzrokovane i povećanom potražnjom i kupovinom usled glasina da mleka neće biti“, naveo je IMLEK.

IMLEK koji se smatra najvećom kompanijom mlekarske industrije u Srbiji gde ima ima dva proizvodna pogona, regionalna je kompanija koja posluje i u BiH i Severnoj Makedoniji gde ima po jednu mlekaru, a posluje i u Crnoj Gori. Otkupljuje mleko od više hiljada farmera-kooperanata u celom regionu. Ta firma koja postoji više od šest decenija, ima više od 200 mlečnih proizvoda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar