U trendu

INA predstavila plan – biorafinerija u Sisku

ZAGREB – Izgradnja Biorafinerije jedna je od održivih alternativa predviđenih za industrijsku lokaciju Sisak u sklopu programa INA R&M Novi smer 2023., objavila je hrvatska naftna kompanija, a prenosi portal SeeBiz.

Status strateškog projekta procenjenog na 300 miliona evra, a koji se razvija s ciljem osiguranja dugoročnog održivog poslovanja kompanije, predstavljen je juče upravi INE.

INA je trenutno u procesu transformacije primarno rafinerijskog dela poslovanja, i nadogradnje postojećeg lanca vrednosti.

Operativni direktor Rafinerija i marketinga Goran Pleše istakao je da INA radi na razvoju održivih alternativa na lokaciji u Sisku.

„To podrazumijeva i izgradnju Biorafinerije koja bi proizvodila drugu generaciju biogoriva. Trenutno se radi na daljnjem razvoju i prilikama za dodatno sufinanciranje ovog projekta, što je i ključan preduslov za donošenje konačne investicione odluke“, rekao je on, a prenosi SeeBiz.

Projekat Biorafinerije najavio je nedavno i hrvatski ministar privrede i održivog razvoja Tomislav Ćorić u sklopu predstavljanja Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.