U trendu

Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi, Beleks15 porastao jedan odsto

Indeks najlikvidnijih akcija Beleks15 na Beogradskoj berzi protekle nedelje porastao je jedan odsto, na 880,9 poena, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.

Ukupan promet u trgovanju bio je, kako je navedeno, skroman, 104,5 miliona dinara ili 900.000 evra.

Najviše se trgovalo akcijom kompanije Fintel energija koja je u jednoj transakciji zabeležila promet od 8,5 miliona dinara, po ceni od 655 dinara.

Ta kompanija je, krajem 2018. godine sprovela inicijalnu ponudu akcija po ceni od 500 dinara, ali je potom usledilo izuzetno slabo interesovanje investitora, što je rezultiralo retkim prodajama akcija.

Cena akcije proizvođača i distributera tehničkih gasova, Messer Tehnogas skočila je četiri odsto, na 16.320 dinara i približilila se nivoima na kojima je bila tokom septembra, kada je kompanija objavila odlične poslovne rezultate za prvih šest meseci. Promet tom akcijom iznosio je 4,1 milion dinara. 

Porasla je i cena akcije Naftne industrije Srbije kojom se trgovalo po 811 dinara, što je rast od početka godine 20 odsto.

Cena akcije Dunav osiguranja pala je 2,2 odsto, na 956 dinara, uz promet od 2,2 miliona dinara, dok je cena akcije Metalca ojačala 6,2 odsto, na 1.540 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar