Indonezija želi poljoprivredne proizvode iz Vojvodine

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa ambasadorom Indonezije Mohamadom Čandra Viđa Judu o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, a posebno u oblasti poljoprivrede.

Na sastanku je ocenjeno da su odnosi dve zemlje prijateljski i da postoji ogromna šansa za intenziviranje saradnje, saopštila je Pokrajinska vlada.

Mirović i ambasador Indonezije posebno su ukazali na mogućnost saradnje u oblasti poljoprivrede i plasmana poljoprivrednih proizvoda iz Vojvodine u Indoneziju.

„Cilj nam je da privučemo nove indonežanske investicije i da uspostavimo institucionalnu saradnju Vojvodine i indonežanskih pokrajina. Želimo da povežemo privrednike i privredne komore, kako bismo ostvarili konkretne rezultate“, rekao je Mirović.

Takođe, na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu u saradnji sa predstavnicima indonežanskih kompanija koje posluju u Vojvodini bude organizovan onlajn poslovni forum kako bi se proširili kontakti i ostvarile nove veze među privrednicima.

Ambasador Judu istakao je na sastanku da AP Vojvodina ima važnu ulogu u trgovinskoj razmeni između Republike Indonezije i Srbije, kao i da su dobri bilateralni odnosi dve zemlje šansa za još bolju budućnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.