U trendu

Inovativna preduzeca na „Vienna Up-u“ od 28. do 31. maja

BEOGRAD – Srpski tehnološki startapi i mikro, mala i srednja preduzeća, koji razvijaju proizvode i usluge u oblasti agro-prehrambene i zdravstvene industrije, mobilnosti i „pametnih gradova“, predstaviće se na festivalu startapova „ViennaUp ’22“ u Austriji, od 28. do 31. maja.

Ovo je jedan je od najprestižnijih evropskih i svetskih startap festivala, a učešće je potvrdilo više od 30 tehnološko-inovativnih startapa i organizacija iz Srbije, saopštila je PKS.

Domaća inovativna preduzeća imaće priliku da se predstave investitorima i potencijalnim poslovnim partnerima iz Slovenije, Austrije, Evrope i sveta i ponude potencijalna rešenja za unapređenje i inoviranje poslovnih procesa, odnosno da se međusobno povežu i pronađu model za saradnju.

Vladimir Radovanović Iz Centra za programe podrške privredi i mikro, malim i srednjim privrednim društvima (MMSPD) PKS kaže da je ovaj događaj odlična prilika za domaću startap zajednicu i MMSP da svoja rešenja, proizvode ili usluge, predstave investitorima i korporacijama.

Smatra da se na taj način otvaraju nove mogućnosti za poslovnu saradnju i internacionalizaciju poslovanja domaćih kompanija.

Navodi i da PKS aktivno radi na unapređenju startup ecosystem-a u Srbiji, jačanju konkurentnosti naših startapa i njihovom povezivanju sa poslovnim partnerima, ne samo u zemlji već i celom svetu.

STARTUP-Corporate collaboration program „ViennaUp ’22“ se realizuje u saradnji sa Advantage Austria – Beograd (ispostava austrijske privredne komore u Srbiji), NALED-om i projektom Srbija Inovira, a u okviru projekta Scaleup4Europe finansiranog od strane Evropske komisije po pozivu Horizont2020.

PKS je, inače, u sklopu projekta Scaleup4Europe, pokrenula prvu srpsku „laboratoriju“ za rast i razvoj tehnoloških startapa u agro-industriji na teritoriji EU.

Cilj AgTeć Lab-a je da omogući internacionalizaciju poslovanja i povezivanje domaćih tehnološko-inovativnih firmi koje razvijaju proizvode ili usluge u sektoru AgTeć ili Food Teć-a sa velikim sistemima, MSP firmama i investitorima iz EU, posebno Slovenije, Austrije i Nemačke.

„ViennaUP“ je jedan od najvećih evropskih startap festivala koji pun fokus stavlja na budućnost i rešenja za budućnost.

Festival okuplja najinovativnije startape, investitore, tehnološke entuzijaste, kreativce i vizionare širom Evrope i sveta, i kao takav predstavlja jedinstvenu platformu za poslovno povezivanje i saradnju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar