Intenziviranje saradnje u okviru Programa razvoja Podrinja

ISTOČNO SARAJEVO – Ministarka privrede Anđelka Atanasković i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević razgovarali su danas u Istočnom Sarajevu o intenziviranju saradnje u okviru Programa razvoja Podrinja sa posebnim akcentom na izradi i realizaciji infrastrukturnih projekata u zonama poslovanja u Republici Srpskoj.

Atanaskovićeva i Petričević su o nastavku saradnje na projektima od obostranog interesa razgovarali na sastanku održanom u okviru zajedničke sednice Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske.

„Nastavićemo saradnju u oblasti podsticanja privrednog razvoja, sa posebnim akcentom na izradi i realizaciji infrastrukturnih projekata u zonama poslovanja u Srpskoj, u regiji Podrinje i to sa ciljem unapređenja razvojnog potencijala kroz stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija, unapređenje privrednog ambijenta i otvaranje novih radnih mesta“, rekla je Atanaskovićeva.

Dvoje ministara su razgovarali i o uspostavljanju saradnje privrednih subjekata kroz organizovanje sajmova, poslovnih foruma i drugih događaja što će, kako su istakli, predstavljati odličnu priliku za povezivanje privrednika.

Atanaskovićeva je istakla da će ministarstvo na čijem je čelu rado povezati Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske i Privrednu komoru Srbije radi jačanja i unapređenja saradnje na budućim projektima od zajedničkog interesa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.