Investicije u telekomunikacije potrebne za dalji rast tržišt

BEOGRAD – Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i predstavnici PPF grupe, Marek Slačik i Majk Mišel, konstatovali su na današnjem sastanku da su investicije u telekomunikacionom sektoru potrebne za dalji rast tržišta u našoj zemlji.

„Država intenzivno radi na obezbeđivanju uslova za podsticanje ulaganja u telekomunikacije, pre svega radi izgradnje mreže i omogućavanja uslova za razvoj novih servisa i usluga“, istakla je Matić, navodi se u saopštenju ministartva.

Matić podseća da je usvojena Strategija razvoja novih mreža, koja definiše smernice za razvoj elektronskih komunikacija, kao i da se očekuje uskoro usvajanje novog Zakona o elektronskim komunikacijama koji će, kaže se, doprineti povećanju efikasnosti i konkurentnosti.

Rast tržišta iz godine u godinu nije veliki, objašnjava Matićeva, ali je stabilan i navodi da za prethodnu godinu, prihodi od elektronskih komunikacija iznose 191,2 milijarde dinara, odnosno 4,3 odsto odsto BDP-a.

Izvršni komercijalni direktor sektora telekomunikacija PPF grupe, koja je vlasnik „Telenorovih“ telekomunikacionih kompanija u regionu centralne i istočne Evrope, uključujući i Srbiju, Marek Slačik, istakao je da su ekonomski parametri u Srbiji pozitivni, da je Srbija zemlja sa značajnim rastom BDP-a i da digitalizacija ide u pravom smeru, piše u saopštenju.

„Srbija je odlično mesto za buduća ulaganja u oblasti telekomunikacija i imamo jasnu viziju kako da doprinesemo razvoju tržišta i poboljšamo usluge za korisnike, prema modelima koji su se pokazali veoma uspešni u Češkoj i Slovačkoj“, rekao je Slačik.

Budući generalni direktor Telenora u Srbiji, Majk Mišel, takođe je potvrdio ambicije da ta kompanija želi da zadrži i ojača lidersku poziciju u regionu, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.