U trendu

Izgradnja toplane u Priboju u završnoj fazi

PRIBOJ – Radovi na gradskoj toplani na biomasu u Priboju, zajedno s toplovodom i podstanicama, ulaze u završnu fazu, a gradilište je danas prvi put obišao glavni projekt-menadžer Brend Brendle, iz Graca u Austriji, koji upravlja ovim projektom.

„Zadovoljan sam kako sve teče na terenu, pa je toplana skoro gotova. Mislim da će planirani rokovi biti u potpunosti ispoštovani”, rekao je Brendle, koga je angažovala KFB banka da upravlja ovim projektom.

Sastanokom i dinamikom radova zadovoljni su i u lokalnoj samoupravi.

„Iako ovako velike investicije ne idu bez pratećih problema, ipak smo zadovoljni angažovanjem svih činilaca u lancu izgradnje nove toplane u Priboju. Uvereni smo da će korisnici daljinskog grejanja u Priboju do nove grejne sezone imati potpuno novi sistem, a time i kvalitetno kontinuirano dvadesetčetvoročasovno grejanje”, istakao je Saša Vasilić, zamenik predsednika opštine Priboj.

Očekuje se da će radovi na objektu biti završeni već za mesec dana.

„Trenutno se kraju privodi mehanička montaža, u objektu se montiraju brojne instalacije, a za sedam dana očekuju se već i prve probe toplane”, kaže Slaviša Šarkanović, rukovodilac radova „Energotehnike – Južna Bačka”, i dodaje da će rokovi na izgradnji toplane biti u potpunosti ispoštovani.

Uporedo s radovima na gradskoj toplani na biomasu, teku i radovi na postavljanju novog toplovoda, a vrednost projekta je 7,6 miliona evra.

Ugovor je potpisan sa nemačkom razvojnom bankom KfW, Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom finansija za izgradnju velike kotlarnice od 8 MW.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.