U trendu

Izgradnja trafo stanice na Zlatiboru biće završena u decembru

Izgradnja trafo stanice na Zlatiboru, u koju je iz državnog budžeta investirano 400 miliona dinara, biće završena u decembru ove godine, najavio je danas vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić.

On je sa predsednikom Skupštine opštine Čajetina Arsenom Djurićem obišao gradilište na mestu stare trafostanice, izgradjene 1961. godine.

„Zlatibor je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Srbiji, nažalost kao i skoro u svim delovima Srbije, oko pola veka se nije ulagalo u razvoj infrastrukture. Sada, Zlatibor i Čajetina konačno dobijaju novu trafo stanicu Zlatibor 1, pojačanu, sa mogućnošću duple snage u narednom periodu“, rekao je Gračić, objavljeno je na sajtu opštine.

Kako je navedeno, snaga trafo stanica Zlatibor 1, koja će biti puštena u napon izmedju 1. i 15. decembra, moći će da se poveća do 50 megavata.

„Izgradnja ovakvog objekta je značajna zbog toga što će 90 objekata koji su već izgrađeni i čiji investitori očekuju priključenje moći da budu priključeni do kraja ove godine“, rekao je Arsen Djurić.

Istakao je da će proširenje kapaciteta te trafo stanice omogućiti dalji intezivni razvoj Zlatibora, zajedno sa ulaganjima u infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, ali i stabilno elektro snabdevanje u dugoročnom periodu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.