U trendu

Izostanak povratne informacije najveća mana poslodavaca

BEOGRAD – Izostanak povratne informacije sa konkursa za posao kandidati ocenjuju kao najveću manu poslodavaca i 65 odsto učesnika ovogodišnje ankete reklo je da se ne bi ponovo prijavili na oglas za posao upravo zbog toga, a više od 70 odsto njih ne bi preporučilo ni drugima da konkurišu, pokazala je analiza sajta za zapošljavanje poslovi.infostud.com.

Naime, i tokom 2019. kandidati koji su konkurisali za poslove putem sajta poslovi.infostud.com dali su svoj sud o načinu na koji su poslodavci organizovali proces selekcije i regrutacije u svojim kopanijama.

Za razliku od prethodnih godina, ove godine anketirani kandidati su dali odgovor i na pitanja da li su pozvani na test ili intervju, kao i da li su tom prilikom dobili posao za raspisanu poziciju.

Od ukupnog broja anketiranih, skoro 77 odsto kandidata nije dobilo povratnu informaciju od poslodavca, i takav pristup su ocenili s negativnom ocenom 1,95.

Izostanak povratne informacije, po kandidatima, u velikoj meri utiče na sam imidž kompanije, tako da je 65 odsto anketiranih reklo da se ne bi ponovo prijavili na oglas poslodavca, a više od 70 odsto je reklo da ne bi preporučili bliskim osobama da konkurišu na oglase tog poslodavca.

Iako je zbog izostanka povratne informacije o ishodu konkursa i prošle godine preko 60 odsto ispitanika reklo da se ne bi ponovo prijavili na oglas poslodavca i da to jako loše utiče na percepciju i brend samog poslodavca, kandidati su i ove godine u velikoj meri istakli svoje nezadovoljstvo merom u kojoj se to čini.

U anketi je ocenama od 1 do 5 bodovan način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

U toku procesa selekcije i regrutacije kompanije su najbolje ocenjene za način na koje su zakazale test i intervju, i to ocenom 3,96, a potom i za dobijene informacije o radnom mestu (opis posla, radni uslovi, visina zarade) ocenom 3,7.

Brzina završetka procesa selekcije našla se na trećem mestu, sa ocenom 3,6.

Kandidati koji su konkurisali ujedno su pohvalili kompanije koje su tokom ove godine ostvarile odlične rezultate u procesu selekcije i regrutacije.

(Tanjug)