Izraelska firma gradi 'Voždove kapije' u Beogradu

Izraelska kompanija „Šikun i Binui“ (Shikun & Binui Group) počela je danas u beogradskoj opštini Voždovac izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa „Voždove kapije“ u koji će uložiti 170 miliona evra.

Partner menadžer projekta Gili Dekel je prilikom postavljanja kamen-temeljca rekao da je ta investicija nastavak ulaganja kompanije „Šikun i Binui“ u Srbiji i da je, zahvaljujući saradnji s Vladom Srbije i Gradom Beogradom, zauzela mesto lidera na tržištu nekretnina.

„Na više od 70.000 kvadratnih metara izgradićemo domove za više od 700 porodica, postavljajući standard komfornog života u gradu“, rekao je Dekel.

Kompanija „Šikun i Binui“ je u Beogradu već izgradila i poslovno-stambeni kompleks „Central garden“ od 100.000 kvadratnih metara, u koji je investirala 120 miliona evra.

Ambasadorka Izraela Alona Fišer je rekla da se nada da će izgradnja „Voždovih kapija“ pozitivno uticati na razvoj tržišta nekretnina u Beogradu i da će Ambasada nastaviti da podržava rad izraelskih kompanija u Srbiji kako bi se izgradila što jača poslovna i ekonomska veza dve zemlje.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je istakao da je Beograd „otvoren za investitore i da trenutno postoji 502 gradilišta u gradu“.

„Izgradnja ovog stambeno-poslovnog kompleksa je od izuzetnog značaja za Beograd i verujem da će ta vredna investicija još više učvrstiti tradicionalno dobre odnose Srbije i Izraela“, rekao je Mali i dodao da ove godine počinje izvodjenje projekata vrednosti veće od pola milijarde evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.