U trendu

Izvestaj rasprave Zakona o zaposlenima u AP i JLS na eUpravi

BEOGRAD – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave objavilo je Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi povodom Nacrta o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, saopštili su danas iz ministarstva.

Predstavnici državnih organa, organa autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, sindikati, stručna javnost i drugi zainteresovani su učestvovali na raspravi od 6. do 26. avgusta.

Takođe, ovom prilkom svoje predloge i inicijative na Nacrt zakona dali su Gradska uprava grada Sombor, Sindikalna organizacija Novog samostalnog sindikata uprave Vranje, Opštinska Uprava Stara Pazova i Gradska opština Grocka.

U okviru javne rasprave održana su dva okrugla stola, 17. avgusta u Beogradu i 25. avgusta u Novom Sadu, nakon kojih su svi predlozi i inicijative dostavljeni MDULS u pisanoj formi do kraja trajanja javne rasprave.

Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi, sva dokumenta u vezi sa Nacrtom zakona, kao i informacije o okruglim stolovima, objavljeni su na sajtu Ministarstva i na Portalu eUprave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.