U trendu

Jakšić (SRS): Potencijalno velika afera u Novom Sadu s firmom 'Borovica transport'

 Šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini Novog Sada, Djuradj Jakšić, izjavio je danas da bi mogla nastati „potencijalno velika afera“ ako Grad ne bi naplatio svoja potraživanja od „Borovica-transporta“ zbog neobavljenih radova na Bulevaru Evrope.

U godišnjem izveštaju o radu Pravobranilaštva Novog Sada, koji je Skupština grada usvojila u ponedeljak, objašnjava se kakve sve sporove vodi grad.

Tu je naveden i spor koji se tiče afere u vezi s radovima na Bulevaru Evrope, kada je „Borovica-transportu“, u vlasništvu Dušana Borovice, avansno isplaćeno 462,9 miliona dinara.

Poratl 021.rs je preneo da se to završilo presudama u korist Grada, dok i dalje traju sudski sporovi u vezi sa nečinjenjem službenika u tadašnjem Zavoda za izgradnju grada.

DJuradj Jakšič je pitao gradsku pravobraniteljku Lidiju Jaramaz Lisicu zbog čega Pravobranilaštvo nije iskoristilo priliku da naplati potraživanja od „Borovica-transporta“ 2018. godine, kada je Novi Sad mogao da povrati gotovo 463 miliona dinara, a uz to i da dobije 330 miliona na ime kamate.

Dodao je da je ta firma u novembru 2018. otišla u stečaj i „izgubljena je odlična šansa“ da grad povrati svoj novac.

„Ne sumnjam u najčestitije i najbolje moguće namere institucije na čijem čelu se nalazite, ali ovo bi potencijalno mogla da bude zaista velika afera. Šta će se sada desiti? Od te 2018. godine iz stečajne mase dužnika Gradu Novom Sadu se izvlači kapital, pretpostavljam da je vama to dobro poznato. I to se čini preko sestrinskih firmi koje su najdirektnije povezane upravo sa tuženim“, naveo je Jakšić.

U februaru ove godine 021.rs je otkrio da je vlasnik dela imovine „Borovica-transporta“ i drugih preduzeća kojima je rukovodio Borovica, postalo preduzeće „DMB Shipping“ koje je poslovno i personalno povezano sa tim biznismenom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.