U trendu

Janfeng priprema novu halu za proizvodnju vazdušnih jastuka

KRAGUJEVAC – Kineska kompanija Janfeng u Kragujevcu priprema novu halu namenjenu za proizvodnju bezbednosnih sistema za automobile, pre svega vazdušnih jastuka, a u planu je da do 2025. godine zaposli još 1.000 ljudi.

Kako je objavljeno na gradskom sajtu, novi proizvodni pogon koji se prostire na oko 5.000 kvadrata biće opremljen do oktobra ove godine, a kako je najvaljeno proizvodnja će početi u prvom kvartalu 2022. godine.

U naredne dve godine Janfeng će u fabriku u Kragujevcu investirati 18 miliona evra, a vazdušni jastuci koji se ovde budu proizvodili biće ugrađivani pored ostalog u Volkswagen i BMW automobile.

Janfeng u Kragujevcu obišli su danas gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i pomoćnik za kapitalne projekte i saradnju sa Vladom Aleksandar Milošević.

Dašić je rekao da je cela investicija koju Janfeng u saradnji sa CTP-om veoma značajna za Kragujevac, pre svega jer zapošljava ljude, ali i zbog toga što se taj grad prepoznaje kao ozbiljan centar industrije.

„Janfeng je kompanija koja se jako brzo razvija na svetskom nivou, a u Kragujevcu se upravo oprema drugi deo hale u kojoj će početi da se rade bezbednosni sistemi, koji su deo njihovog proizvodnog portfolia. Prvog dana od kada je kompanija Janfeng došla u Kragujevac ona se širi i razvija, a novu halu CTP je izgradio u rekordnom roku“, rekao je Dašić.

Kineska kompanija Janfeng sa proizvodnim pogonima na više od 240 lokacija, najveći je proizvođač enterijera za automobile u svetu.

Prvu fabriku u Evropi otvorili su u Kragujevcu novembra 2019. godine i do sada su uložili oko 40 miliona evra, a plan je da se do 2025. godine zaposli dodatnih 1.000 ljudi.

Potpredsednik kompanije Janfeng za Evropu i Severnu Ameriku Majkl Hejg izrazio je zadovoljstvo što posluju u Srbiji i što u fabrici u Kragujevcu proširuju svoju delatnost sa novim projektom proizvodnje bezbednosnih sistema.

„Ovi bezbednosni sistemi predstavljaju visoko tehnološki proizvod i prvi put se proizvode u Srbiji. Njihovu proizvodnju vidimo kao prvu od mnogih mogućnosti za razvoj, ne samo zbog dodatnog zapošljavanja, već i zbog tehnološkog razvoja koji će doći sa njim“, rekao je Hejg.

Govoreći o budućem razvoju, Hejg je rekao da se razvojne mogućnosti odnose na mnoge proizvode u toj oblasti – sedišta, enterijere, bezbednost, elektroniku koja postaje sve važnija, ali i modernu kontrolu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.